Ostalo

Župni ured Ploče vas poziva – Sveti Nikola dolazi u grad

Idemo ususret omiljenom svecu među djecom, svetom Nilkoli. Tim povodom Župni ured Kraljice Neba i Zemlje Ploče za svu djecu organizira darivanje u nedjelju 06. prosinca 2015. godine nakon završetka mise, koja će početi u 11 sati.

Don Senko Antunović, pločanski župnik, napominje još kako s veseljem očekuju svu dječicu svih uzrasta, te dodaje da svakako poslije mise dođu i sva djeca koja nisu u mogućnosti biti na misi.
Inače, u crkvi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama sve do Božića održavaju se i jutarnje mise zornice s početkom u 06 sati, a moljenje svete krunice pola sata ranije.

Svete mise nedjeljom u Pločama dobile su novo ruho, pa tako na onoj u 09 sati pjeva mješoviti crkveni zbor, u 11 sati novoosnovani zbor mladih. Nedjeljom u Pločama don Senko i don Ante Antunović svetu misu imaju i u 18 sati.


Pločanski župnici organiziraju i veliki Božićni koncert u crkvi, koji će sve pločanske pjevačke snage na ovom mjestu okupiti 27. prosinca.

“Stanimo, zaustavimo se u ovoj svakidašnjoj, vrtoglavoj strci vremena! Zaustavimo se i promislimo svoje putove, pripravimo duh na svoj osobni susret s Gospodinom koji dolazi!”