Ostalo

ŽUPANIJA: Samo 11 novozaraženih, dolina Neretve na nuli

Prema podacima Kriznog stožera Civilne zaštite Dubrovačko- neretvanske županije, u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muškaraca i tri žene iz Dubrovnika (od kojih je za sedam utvrđena epidemiološka veza) te dvije muške osobe iz Konavala (za jednog utvrđena epidemiološka veza).

Pozitivna vijest je kako se oporavilo 17 osoba: osam iz Dubrovnika, tri iz Kule Norinske, dvije iz Metkovića, dvije iz Konavala, jedna iz Župe dubrovačke i jedna iz Janjine. U Općoj bolnici Dubrovnik hospitalizirano je 14 osoba pozitivnih na koronavirus, a u posljednja 24 sata obrađeno je 169 uzoraka. Inače, od početka pandemije analizirano je ukupno 16 675 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 491 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Ipak, od početka pandemije utvrđeno je 86 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.