Ostalo

Župa Ploče proslavila Kraljicu Neba i Zemlje

Nebesku zaštitnicu Kraljicu Neba i Zemlje u nedjelju 30. svibnja proslavila je Župa Ploče.

Slavljene su tri mise, dvije svečane i večernja tiha. Slavlje je predvodio župnik don Ante Bitunjac. Tradicionalna procesija s Gospinim kipom i ove godine nije održana, zbog epidemioloških okolnosti.

Kad je riječ o vjeri u Trojedinoga Boga i življenju te vjere, zašto je teško živjeti vjeru danas, zapitao se u homiliji don Ante. Teško je, jer smo se udaljili od Oca, Sina i Duha Svetoga, napustili smo to ozračje. Kad gledamo svijet kroz povijest, u mnogim zemljama koje su bile ponosne na svoju pripadnost Crkvi danas su najveći napadi, Crkva je tamo najugroženija! Zašto? Zato jer su napustili to ozračje, njima to ne treba! Na žalost, i kod nas to ulazi na mala vrata, upozorio je don Ante.


„Zato je važno ovo evanđelje danas, na Dan državnosti, na Dan župe – da ne dopustimo da sami sebe, ili da nas netko izvadi iz tog ozračja Oca, Sina i Duha Svetoga. Nije lako čuvati zapovijedi. Mi se volimo hvaliti pripadnošću Crkvi, katoličanstvu; koliko je samo u posljednjim godinama prekršeno zapovijedi, Božjih zapovijedi. Jesmo li se onda udaljili od Oca i Sina i Duha Svetoga“, zapitao se.

„Mi smo mlada župa, trebamo još raditi na našem zajedništvu, na našem jedinstvu, kako bi ponos grada bila ne samo ova crkva, nego mi, živi ljudi, kršćani“, poručio je don Ante, čestitajući vjernicima blagdan nebeske zaštitnice. Na misi je pjevao župni zbor pod ravnanjem Jasne Krilić, kao i na misnim slavljima u trodnevnoj duhovnoj pripravi za proslavu nebeske zaštitnice.

Na drugoj misi župnik je podijelio sakrament potvrde 44 mladih. Misa je slavljena ispred crkve Kraljice Neba i Zemlje, a pjevao je VIS Krila ljubavi, pod ravnanjem Jasne Vrdoljak.

Tekst i foto: ika.hkm.hr

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi