Ostalo

Zbog velikog odaziva mijenja se lokacija i ruta utrke ‘Trčimo za Marija’

Metkovci, a i svi Neretvani, po tko zna koji put pokazuju svoje veliko srce i ljubavi prema bližnjemu svome. Humanitarna utrka ‘Trčimo za Marija’, koja se trči za teško bolesnog Marija Skočibušića, bilježi rekorde. Naime, prijave za utrku su zatvorene, a u nedjelju se na startu očekuje oko 700 trkača. U sklopu cijelog događaja organiziran je i Biciklistički Đir, koji će startati malo ranije, u 17:30 h, a po pristiglim prijavama vozit će ga oko 100-tinjak biciklista.

Zbog velikog odaziva, u dogovoru s Gradom Metkovićem, cijeli događaj je preseljen sa Velike rive na Trg Kralja Tomislava, gdje će sajmom rukotvorina svoj doprinos dati i kreativci Doline Neretve. U 20 sati počinje koncert na kojem nastupaju neretvanski bendovi, dok svi drugi koji žele pomoći, a iz određenih razloga ne mogu trčati, svoje priloge će moći priložiti u kutije postavljene na Trgu za vrijeme trajanja događaja.

Organizator ovog veličanstvenog događaja, Sportska udruga ‘Neretva run’, svojim nesebičnim zalaganjem i humanitarnim radom za Marija Skočibušića, možemo reći, ujedinila je cijeli Metković.


 

RUTA UTRKE – tragovima oca Ante Gabrića

Starta se iz ulice Ante Starčevića (izmedju fontane i knjižare), potom ulicom Vladimira Nazora, te ulicom Paške Baburice na izlaz u Dubrovačku ulicu, gdje se potom ide desno kroz ulicu Oca Ante Gabriće, zatim pokraj Glazbarskog doma, CB ‘Maka’ te desno u cilj, nazad na trg Kralja Tomislava. Cijela staza, osim početnog uspona je savladiva. Duga je 2,5 km i biti će obilježena, osigurana redarima i promet obustavljen, – ističu organizatori te se zahvaljuju svima vama divnim ljudima, uz koje su zaprimili i jednu jako emotivnu prijavu sa pitanjem ‘da li ja mogu trčati za svoga tatu?’.

BICIKLISTIČKI ĐIR

Starta u 17:30h sa Trga Kralja Tomislava, te dalje vozi rutom – Sportska – Klada – Sv. Ante – Potkraj – te nazad na Trg.

– Dođite ljudi u što većem broju. Vrijeme će bit idealno. Svi koji se nisu prijavili, pa makar i za šetanje, dođite – zaplješćite svim ovim hrabrim ljudima sa velikim srcem. Podržite prilogom, jer naša pomoć je prijeko potrebna. Ma vjerujemo svi da će ovo izaći na dobro, borimo se svi zajedno, NEMA PREDAJE !!!!!!!!! – pozivaju iz SU ‘Neretva run’.

Svi oni koji žele individualno pomoći obitelji Skočibušić, mogu to učiniti i putem žiro računa: PBZ – Mario Skočibušić, IBAN: HR 4723400093206045808

 

Tekst i fotografija: www.metkovic-news.com