Ostalo

Zbog jakog vjetra izdano upozorenje za središnju i južnu Dalmaciju

Danas se za najveći dio zemlje predviđa pretežno i u mnogim krajevima vruće vrijeme.

Pljuskovi su mogući u gorskim krajevima te u Istri. Puhat će većinom slab vjetar, u istočnoj Hrvatskoj i umjeren sjeverozapadni dok će na Jadranu u noći i ujutro puhati slaba do umjerena bura, danju sjeverozapadnjak i jugozapadnjak.

Žuti meteoalarm


Tijekom dana žuto upozorenje je izdao Meteoalarm i to za središnju i južnu Dalmaciju.

Za srednju Dalmaciju izdano je žuto upozorenje zbog mjestimice jakog sjeverozapadnog vjetra čiji najjači udari će dosezati do 65 km/h.

Za južnu Dalmaciju izdano je žuto upozorenje zbog mjestimice jakog sjeverozapadnog vjetra te pojačane bure u noći. Najjači udari vjetra također bi trebali iznositi do 65 km/h.

“Iako su uobičajene i česte u ovoj regiji, očekuje se lokalno ili potencijalno opasne brzine vjetra koje uzrokuju valove rizične za manja plovila. Neiskusni pomorci, posebno oni koji upravljaju manjim brodovima, trebali bi izbjegavati plovidbu u tim uvjetima i obratiti pozornost na pomorsku prognozu te pri planiranju razmotriti vjetar i uvjete na moru. Moguće je da neki katamarani neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu”, poručuje Meteoalarm.