Grad i okolica

Završno uređenje školskog trga

Iscrtavanjem horizontalne signalizacije proteklog vikenda projekt uređenja školskog trga došao je u svoju posljednju fazu. Manji dio iscrtavanja nastavit će se u narednim danima s obzirom na trenutne kišne uvjete, a osim toga preostalo je postaviti tzv. vibracijske trake. Najviše kroz tjedan dana svi će radovi biti gotovi.


Ono što finalno preostaje je hortikulturno uređenje koje je podijeljeno u dvije faze. Čim vremenska prilike i stanje tla to dopuste zasadit će se dio sadnog materijala, oko 140 sadnica različitog grmolikog ukrasnog bilja.

U drugoj fazi koja se trenutno projektira, zasadit će se travnate površine, stabla te će se instalirati sustav rasprskivača, što je zakazano za proljeće.

Uređenje ove zone ne samo da je unaprijedilo sigurnost u prometu za sve sudionike, nego je infrastrukturno i zeleno uređenje dalo vrijednost više cijelom naselju.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi