Ostalo

Završen prvi dio projekta „Prijateljstvom protiv različitosti“

Od 14. do 18. ožujka u sklopu projekta razmjene učenika u našoj školi boravili su učenici i učitelji iz partnerske škole dr Ivan Merz iz Zagreba. Tijekom petodnevnog boravka u našem gradu gosti iz Zagreba zajedno sa svojim domaćinima posjetili su brojne prirodne i kulturne znamenitosti donjoneretvanskog kraja.

Tijekom petodnevnog boravka u našem gradu gosti iz Zagreba zajedno sa svojim domaćinima posjetili su brojne prirodne i kulturne znamenitosti donjoneretvanskog kraja.: arheološki muzej Narona, prirodoslovni muzej u Metkoviću,ušće Neretve , luku Ploče, Baćinska jezera, a imali su prigodu upoznati se i s tradicionalnim načinom ribolova ribarskom mrežom. Poseban doživljaj za učenike bila je vožnja brodom i razgledanje Ploča i ušća Neretve s morske strane. Učiteljima iz Zagreba u restoranu srednje škole pripremljen je tradicionalni neretvanski brudet u čijoj su pripremi i sami sudjelovali. Za vrijeme boravka u školi učenici iz prijateljske škole pohađali su nastavu zajedno s našim učenicima, a zajedno su sudjelovali i na nekoliko radionica. Posebno ih se dojmila priredba za „Dan broja Pi“ na kojoj su učenici recitirali znamenke tog poznatog broja.Učitelji iz Zagreba održali su nekoliko oglednih sati gdje su nam prezentirali svoja umijeća u radu s učenicima. Najveseliji trenutak svakako je bio predstavljanje gostujuće škole, kada su pred brojnom publikom, učenici gosti kroz dramsku igru na komičan način prikazali neke neobične nastavne situacije. Domaćini su im za dobrodošlicu otpjevali školsku himnu, a s posebnom pozornošću pratile su se i izvedbe učenika Nikole Batinovića ovogodišnjeg sudionika showa „Zvjezdice“. Na kraju prezentacije ravnatelj škole partnera uručio je svojim domaćinima poklone i zahvalio se na srdačnom prijemu u Pločama.

Koliko su se učenici međusobno zbližili najbolje govore suze u njihovim očima kada se približio trenutak rastanka. Na sreću, njihovo druženje nastavit će se u drugom dijelu projekta, kada naši učenici u svibnju budu gosti učenicima iz Zagreba. Realizaciju ovog projekta pripomogli su brojni sponzori kojim se ovom prilikom zahvaljujemo, a posebnu zahvalu dugujemo roditeljima naših učenika koji su se uključili u ovaj projekt i koji su se, usprkos brojnim obvezama, na radost djece iskazali kao odlični domaćini.


Veselimo se novom susretu u Zagrebu!

Tekst i fotografije: os-vnazor-ploce.skole.hr