Ostalo

Započeli radovi na kući Zorana Milića

Intezivnim radovima na objektu u kojem živi Zoran Milić, službeno je i započela humanitarna akcija „Za adaptaciju Zoranovog životnog prostora“. Nositelj akcije je Župa Plina Stablina-Baćina, uz župnika fra.Pavišu Norca , te organizacijski odbor osnovan u siječnju ove godine na sastanku u Centru za socijalnu skrb. Odbor je sastavljen od predstavnika samog Centra, Mjesnog odbora Stablina, Gradskog poglavarstva Ploča, Crvenog križa, ljudi iz dosad odrađenih hum.akcija, te fb grupe Pogledaj brata svoga (otvorene u svrhu pomoći Zoranu).

Akcija je zamišljena kroz građevinske radove na renoviranju u što su se već uključili mnogi volonteri ne žaleći svoga truda ni vremena, ali i kroz rad na razvijanju Zoranove socijalizacije, na čemu se već radi u zajedničkoj suradnji Centra za socijalnu skrb i Grada Ploča. Naime, Zoran svakog tjedna odlazi u Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković.

Podsjetimo još, Zoran je mještanin Stabline, osoba kojoj je u potpunosti oduzeta poslovna sposobnost, te se nalazi pod neposrednim skrbništvom Centra za socijalnu skrb Ploče, ali Zoran je i osoba, u Stablini i šire, dobro znana svima. Uvijek sa smješkom na licu, rekli bismo da i voli tu svoju rutinu odlaska u trgovinu, javljanju poznanicima, rutinu koja nama banalna, ali njemu čini cijeli i jedini dnevni raspored. Naizgled običan odlazak po namirnice, ovaj čovjek obogati posebnošću, reći će to za njega svi koji ga znaju. Taj skroman i poseban hod i uvijek po samovolji izabrana, ista odjeća, ono su što čine Zorana prepoznatljivim u njegovom mjestu. Živi u trošnoj, derutnoj kućici, koju, opet bi i za to mogli reći, baš takvu voli, no daleko je to gotovo i od osnovnih uvjeta življenja i hitno joj je potrebna sanacija. U dogovoru sa Centrom pristupilo se rješavanju ovog problema, osnovana i fb grupa u cilju pomoći; na neki način lokalna zajednica prepoznala je njegovu potrebu. Svatko na svoj način pripomoći će Zoranovom „urednijem“ pristupanju životu, njegovoj socijalizaciji i zadržavanju ostvarenih rezultata ove akcije.


S obzirom da spomenuti radovi na renoviranju i adaptaciji njegovog životnog prostora iziskuju znatna sredstva, molimo vas da, u skladu s mogućnostima, potpomognete ovaj plemenit cilj uplatom na dolje naznačeni broj računa.

ŽUPA UZNESENJA BLAŽENE DJEVICE MARIJE-PLINA STABLINA
RADOŠEVA GLAVICA 3, 20340 PLOČE
IBAN: HR 0423400091110155651
(S naznakom: Za Zorana Milića)

„U nadi da ćete prepoznati potrebu, danas Zorana, sutra možda nekog drugog od nas, srdačno vas pozdravljamo i zazivamo na Vas Božji blagoslov“, u svom dopisu navodi organizacijski odbor na čelu sa župnikom Župe Plina Stablina.