Ostalo

ZA NEVJEROVAT: Zaraženi umirovljenici došli na ZG benzinsku, izazvali šok

Zbog sumnje da su širili i prenosili zaraznu bolest jer se nisu pridržavali uputa za sprečavanje širenja kao niti mjera zaštite koje su im bile naložene, zagrebačka policija je Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu podnijela kaznene prijave protiv dvoje umirovljenika!

Kako prenosi Jutarnji, oni su jučer oko 18.50 sati, znajući da su oboljeli od COVID-19, bez zaštitne opreme koju su bili dužno nositi te protivno uputama medicinskog osoblja, zajedno u svome autu došli na benzinsku postaju u Zagrebu gdje je 70-godišnji penzioner od djelatnika benzinske crpke zatražio ključ od WC-a. Zaposlenik mu je ključ stavio na pult pa ga je umirovljenik uzeo, otišao do toaleta koji se nalazio s vanjske strane, obavio što je imao, vratio ključ ostavivši ga na pultu te otišao dalje. U benzinsku postaju tada ulazi 70-godišnjakinja koja zaposleniku govori da su oboje zaraženi virusom COVID-19 (koronavirus) te da dezinficiraju ključ.

No, na sreću su cijelom tom događaju svjedočili i policajci koji su bili u obilasku upravo te benzinske postaje.


– Policijski službenici su na sigurnoj udaljenosti i bez kontakata utvrdili njihov identitet te ih upozorili da uđu u svoje vozilo. Obavili su provjeru s Klinikom za infektivne bolesti te dobili povratnu informaciju da su osumnjičeni uistinu zaraženi ovim opasnim virusom te da su im ranije uzeti brisevi, uzorci krvi te potvrđen virus. Osumnjičeni su, uz policijsku pratnju, na siguran način dopraćeni nadležnu bolnicu gdje su ih dočeli zdravstveni djelatnici i preuzeli na hospitalizaciju. – priopćila je zagrebačka policija.

Nesavjesni umirovljenik i njegova, jednu godinu starija “suborkinja” s kojom je prekršio zakon, po ozdravljenju suočit će se s kaznenim prijavama.

A benzinska crpka koju su kontaminirali nesavjesni i bezobzirni umirovljenici je odmah po saznanju zatvorena te sukladno epidemiološkim pravilima bit će dezinficirana u cijelosti.