Ostalo

VREMENSKA PROGNOZA Umjesto hladnoće i snijega stižu nam južina i kiša

Na žalost mnoge djece koja su na školskim praznicima i raduju se snijegu i zimskim radostima dolazi nam netipično vrijeme za ovo doba godine. Naime, u klimatološki najhladnijem dijelu godine u kojem bi hladnoća i snijeg trebale biti uobičajene pojave očekuje nas južina, mjestimično kiša i iznadprosječne temperature.

Međutim, snijega je tijekom srijede bilo samo u najvišem gorju. Sljedećih će ga dana biti još manje jer će još jače zatopliti, posebice potkraj tjedna. Pritom će i dalje biti promjenljivo, uz povremenu mjestimičnu kišu uglavnom na Jadranu i područjima uz njega. Prevladavat će jugo, na moru često jako, gdjekad i olujno.

Kraj ovog i početak novog tjedna u unutrašnjosti još toplije, posebice za vikend. Izmjenjivat će se sunčana i više ili manje oblačna razdoblja, pri čemu je malo kiše u petak moguće u najsjevernijim predjelima, a od subote većinom u gorju te u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će jugozapadni i južni vjetar, mjestimice na udare i jak.


Na Jadranu sljedećih dana većinom jugo, mjestimice jako, osobito u nedjelju vjerojatno i olujno. Bit će promjenljivo, ponegdje, i pretežno oblačno, posebice na sjevernom dijelu, gdje će i kiša biti češća.Početkom sljedećeg tjedna moguća je i veća količina oborine.