Grad i okolica

Višednevnim aktivnostima Vite obilježile mjesec borbe protiv raka dojke

Neka briga o zdravlju i važnost pregleda bude naglasak svima nama tijekom cijele godine, a ne samo u listopadu mjesecu, poručuju pločanske Vitice


Svako naše iskustvo, prijeđena borba s rakom, svako naše padanje i ponovno ustajanje želimo sabrati u jedan apel, a to je važnost pregleda, a time i rano otkrivanje raka i što raniji početak liječenja.

Listopad je mjesec kad se posebno osvrćemo na ovu temu i o njoj pričamo, apeliramo i pozivamo na sudjelovanje, s obzirom da je listopad i službeno mjesec borbe protiv raka dojke. Svake godine obilježimo ovaj mjesec, kao i Dan ružičaste vrpce u našem gradu zajedno s našim sugrađanima.

Tih se dana podijeli brdo edukativnih brošura i materijala koje će, nadamo se probuditi svijest naših sugrađanki o važnosti samopregleda kao početnog koraka kojega može napraviti svaka od nas.

Ove godine, u kojoj se navršava i 25 godina postojanja udruge Vita, udruge za solidarnost među sugrađanima i udruge koja okuplja žene oboljele od karcinoma dojke, ovaj smo mjesec obilježili višednevnim aktivnostima. Ružičasta vrpca krasila je zaposlenice pločanskih institucija, ustanova, obrta, koji se rado odazovu našem pozivu i na tome smo im iznimno zahvalne.

Ružičasta vrpca bila je u našem Dječjem vrtiću, Osnovnoj i Srednjoj školi i velika zahvala ide ravnateljicama i zaposlenicama koje su tih dana prenosili poruku obilježavanja ovog mjeseca zajedno s našim članicama.

Družile smo se i s našim sugrađanima na nekoliko lokacija u gradu, popričale i podijelie ružičaste vrpce.

Svaka ta vrpca neizmjerna je podrška svim oboljelima, znak da je zajednica uz njih, a nama članicama potpora našem radu i nastojanju da budemo rame za sve one koji se s ovom opakom dijagnozom susretnu. I zato i ovim putem pozivamo sve volontere koji na bilo koji način žele pomoći radu, svojim društvom obogatititi naša druženja, da nam se jave i postanu dijelom udruge.

Svima veliko hvala na suradnjiu obilježavanju ovog važnog mjeseca borbe protiv raka dojke, a posebno mladim ljudima koji su noseći ružičastu vrpcu na prsima pokazali da će se ova tradicija obilježavanja nastaviti i dalje i što je još važnije, svijest o ovoj temi još jače probuditi.

Vole vas vaše Vite uz naš moto: Jedan život imamo, zato pazimo na svoje zdravlje – poručuje u priopćenju predsjednica udruge Vita Nataša Vojnović.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi