Ostalo

Virtualni i turistički iskorak Komina

Prije 4 mjeseca župa sv. Ante dobila je virtualni pregled svoje crkve na Google kartama. Virtualnim pregledom može se prošetati po unutrašnjosti crkve svetog Ante, obići oko crkve i proći preko groblja do crkve svetog Roka. Ovaj virtualni pregled postavljen je da bi naši ljudi u svijetu i domovini na svom računalu, mobitelu, androidu…. mogli u svako doba imati virtualni kontakt sa svojom matičnom crkvom na koju su iznimno ponosni. A koliko Kominjanima znači njihova crkva ne treba ni spominjati.

https://goo.gl/maps/xJ1F72mTWxy

…ali išlo se i dalje.


Komin je krenuo u turističke vode. Virtualni pregled kajter događanja na ušću, također na Google mapama ima svrhu prikazati sami ugođaj jednog ljetnog vjetrovitog dana sve omiljenije kajter destinacije.

https://goo.gl/maps/Ta49CPob66r

Turistička perspektiva Komina se nazire, a radnje u tom smjeru su u uzlaznoj putanji. Apartmani u Kominu primaju goste, a uređuju se novi objekti i kuće za odmor. Komin ima i svoju brošuru, napravljenu povodom 17. festivala žudija, u kojoj tekstom i slikom na svoj osebujan način predstavljaju sebe i svoje mjesto. Kada za to bude novca ili ako se pojavi sponzor, brošura Komin tiskati će se na više stranih jezika. I dok su političarima puna usta ulaganja u turizam našeg kraja, s očitim manjkom konkretnih akcija, Kominjanima ne manjka entuzijazma. Komin malo pomalo ide naprijed, ma što god drugi pričali i obećavali.

                                                                                                              Nenad Medak Medo