Grad i okolica

Veterani se sjetili poginulog suborca

polaganje vijenca na grob stjepana dropulića 2014. godine / metkovic.hr

Veterani IV. gardijske brigade – podružnice za Dubrovačko-neretvansku županiju, obitelji poginulih hrvatskih branitelja iz Ploča i predstavnici Udruge branitelja grada Ploča posjetili su na groblju Laniština u Pločama grob pok. Stjepana Dropulića gdje su zapalili svijeće.
Pok. Stjepan je kao pripadnik IV. gardijske brigade poginuo na današnji dan prije 20 godina na planini Dinari u akciji Zima 94, jednoj od najtežih bitaka u Domovinskom ratu izvedenoj u iznimno teškim zimsko-planinskim uvjetima.
Hrabri hrvatski branitelji su u napadnoj akciji preko nepristupačna terena, duboka snijega i dobro ukopana neprijatelja postigli blistavu pobjedu. Bio je to početak operacija proboja hrvatskih snaga u zaleđe Knina planinom Dinarom, što je završeno akcijom Oluja u kolovozu 1995. i oslobođenjem okupiranih dijelova RH.

Tekst i foto: www.metkovic.hr

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi