Ostalo

Veliki povratak Lino višebojca u Ploče

Odlična navijačka atmosfera i raskoš sportskih talenata iz OŠ Vladimira Nazora, obilježili su Lino višebojac u Pločama.

Nakon šest godina, u petak 4. listopada, Lino višebojac se vratio u OŠ Vladimira Nazora u Pločama. Dočekale su ga nove generacije, ali jednako uzbudljiva atmosfera i besprijekorna organizacija za koju je škola zaradila desetku sa zvjezdicom.

Uz uvježbane natjecatelje koje su odlično pripremili nastavnici tjelesnog, tu su bili i glasni navijači koje voditelj Roberto Anić nimalo nije morao poticati na bodrenje. Od prve do posljednje minute srčano su navijali tako da se činilo je gradska sportska dvorana ispunjena do posljednjeg mjesta, iako je u njoj bio „samo“ petstotinjak osnovaca.


Sve što nisu mogli reći glasom i bojama na licu, navijači su prenijeli na brojne šarene transparente. Time su impresionirali i gradonačelnika Ploča, Krešimira Vejića i sportske goste – Maria Bjeliša rukometaša najsjajnije ekipe Metkovića te Igora Musu, nogometaša koji je pored ostalog obukao i dres Slaven Belupa.

Uz bučnu podršku s tribina najmlađi višebojci, učenici od prvog do četvrtog razreda, vrlo su ozbiljno prionuli natjecanju. Uže su potezali toliko dugo i uporno da su ih morali prekinuti podjelom bodova. Njihovi stariji kolege pokazali su svu raskoš sportskih talenata koji krase stanovnike uz Neretvu. Najuvjerljiviji su bili Domagoj Domić, učenik petog razreda koji inače marljivo trenira nogomet i koji je osvojio čak 160 bodova te Petra Martinović, šestašica zaljubljena u rukomet, koja je postigla 150 bodova.

Uz njih, plišanog medvjedića Lina čvrsto je zagrlila i Sara Kežić koja je napisala najbolji rad na temu Svijet po tvom. S nagradama Podravke kućama su otišli i izazivači sportskih gostiju. To su Marijan Tolj, svestrani dječak koji se unatoč invalidskim kolicima bavi raznim aktivnostima pa tako pjeva i u školskom zboru, te Stela Dropulić koja ima poteškoće u razvoju, ali i najljepši osmijeh nakon postignutog koša.

Galerija na Flickru

 

lino.eu