Ostalo

Vaš savjetnik za odabir savršenog madraca

Koji bi madrac mogao biti pravi za mene? Koji su stupnjevi tvrdoće? Koja je razlika između viskozne i memorijske pjene? U pregledu koji slijedi, pokušaćemo vas upoznati sa vrstama madraca, kao i njihovim prednostima i nedostacima

Općenito, postoje brojne vrste madraca izrađenih od različitih materijala, koji se uglavnom razlikuju po svojoj jezgri, što u konačnici ima različit učinak na udobnost spavanja. Koji madrac je najbolji za vas, ovisi isključivo o vašim osobnim potrebama i fizičkim karakteristikama. Glavni cilj je da svaku večer možete mirno spavati na svom novom madracu i svako jutro se probuditi svježi i zdravi.

Dakle, koje nas vrste madraca očekuju na tržištu:

  • Madraci od hladne pjene
  • Madraci od viskozne pjene
  • Madraci od lateksa
  • Madraci sa oprugama

Pogledajmo sada njihove prednosti i nedostatke:

  • Madraci od hladne pjene su vrlo prilagodljivi, fleksibilni i lagani, te stoga posebno prikladni za osobe sa nemirnim snom i problemima sa leđima. Hladna pjena osigurava propusnost zraka i prozračnost te samim tim i vrlo dobru toplinsku izolaciju. Higijenska priroda ovog madraca posebno pogoduje alergičarima. Nisu pogodni ukoliko se dosta znojite ili ako ste jako teški. Odličan omjer kvalitete i cjene.
  • Madraci od visco ili memorijske pjene, idealni su za mirne spavače i osobe sa problemom sa leđima, jer savršeno obujmljuju tijelo te rasterećuju one njegove dijelove osjetljive na stres. Osiguravaju maksimalnu udobnost spavanja ukoliko niste skloni znojenju i spavanju potrbuške. Pogodni su za alergičare i astmatičare.
  • Lateks madraci su, zbog otpornosti na bakterije i grinje, posebno higijenski i idealni za alergičare. Osim toga su mekani i zahvaljujući visokoj elastičnosti prilagođavaju se tijelu i letvicama, i osiguravaju “beztežinsku” udobnost. Nedostatak im je relativno velika težina pa nisu pogodni za često premještanje. Također, ne pogoduju osobama sa velikom tjelesnom težinom i onima koji spavaju na trbuhu. Pravilna njega i redovito čišćenje su važni kako biste dugo mogli uživati u vašem madracu od lateksa.
  • Klasični opružni madrac vjerojatno je najpopularnija i najprodavanija vrsta madraca. Praznine između opruga ovog madraca osiguravaju ugodnu ventilaciju i visoku prozračnost, što pogoduje ako se noću lako znojite. Osim toga, ovi madraci su posebno stabilni i izdržljivi, te odgovaraju ljudima veće tjelesne težine. Opružni madrac možete koristiti i za spavanje direktno na podu, bez kreveta i letvica. Odlikuje ga veća težina usled čega nije praktičan za često premještanje, kao i lateks madraci. Dobar omjer cjene i kvaliteta.

 


Skloni smo da razne mrvice u krevetu usisavamo s madraca usisavačem. Savjet je to izbjegavati, jer može pomaknuti dijelove punjenja ispod navlake vašeg madraca i tako doprinijeti stvaranju nezgodnih udubljenja.

Nadamo se da smo vam pomogli da se bolje snalazite u zaista širokoj ponudi madraca na tržištu, te na osnovu svojih fizičkih karakteristika i ostalih uvjeta, napravite pravi odabir madraca za sebe, kao i za vašu obitelj. Sada vas pozivamo da posjetite idealno.ba i pogledate ponudu modela madraca, usporedite cjene, i obavite uspješnu kupnju koja će osigurati zdrav san i radosna jutra vašoj obitelji.

Tag