Grad i okolica

Usvojena nova Uredbu o uslužnim područjima: Metković d.o.o. preuzima Pločanski Izvor!

Na današnjoj, 206. sjednici Vlade RH usvojen je Prijedlog uredbe o uslužnim područjima koja stupa na snagu 15. srpnja 2023. i kojom se uspostavljaju uslužna područja, određuju njihove granice i društvo preuzimatelj (vodnih usluga), piše portal Like Metković.


Uslužno područje 38 obuhvaća gradove Metković, Opuzen i Ploče te općine Kula Norinska, Pojezerje, Zažablje i Slivno u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Obuhvaća i Grad Vrgorac i Općinu Gradac, osim naselja Drvenik i Zaostrog u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Uslužno područje 38 obuhvaća i dio naselja Živogošće (Brikva) iz Općine Podgora te dio naselja Župa Srednja (Turija) iz Općine Zagvozd u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Društvo preuzimatelj na uslužnom području 38 je Metković d.o.o., Metković.

Uslužno područje 38 uspostavlja se na područjima 7 postojećih javnih isporučitelja vodnih usluga Komunalno d.o.o., Vrgorac, Izvor Ploče d.o.o., Ploče, Metković d.o.o., Metković, Vodovod Opuzen d.o.o., Opuzen, Zažablje d.o.o., Mlinište, Odvodnja Opuzen d.o.o., Opuzen, Odvodnja Slivno d.o.o., Slivno.

Na temelju članka 88. st. 2. Zakona, društvom preuzimateljem na UP 38 određuje se Metković d.o.o., Metković po kriteriju najveće količine isporučene vode za ljudsku potrošnju korisnicima vodnih usluga i drugim isporučiteljima vodnih usluga u 2020., 2021. i 2022. godini (3 godine koje prethode godini stupanja na snagu nove Uredbe) od 2.293.804 m3 u odnosu na Izvor Ploče d.o.o., Ploče koji je u mjerodavnim godinama isporučio 2.250.406 m3 vode. U trenutku izrade Nacrta prijedloga ove Uredbe godišnji financijski izvještaji za 2022. nisu bili obrađeni u Financijskoj agenciji, pa drugi, alternativni kriterij za određivanje društva (najviši ostvareni prihodi) iz članka 88. st. 2. Zakona nije mogao biti uzet kao mjerodavan, stoji u novoj Uredbi.

 

Foto: Dubrovacki.hr / Tekst: Like Metkovic

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi