Grad i okolica

Uspješan završetak eTwinning projekta „Voice of Nature“

Učenici Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića iz Ploča su u sklopu izborne i fakultativne nastave Informatike sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu Glas prirode (Voice of Nature). Zemlje partneri su Turska, Rumunjska, Hrvatska i Moldavija.

Cilj projekta je probuditi svijest učenika o važnosti očuvanja prirode i života u skladu s prirodom.
Odrađen je niz sastanaka, izrađivani su digitalni sadržaji, razmjenjivana iskustva i provođena istraživanja. Učenici su otkrivali elemente prirode u svom okruženju, pokazivali osjetljivost za probleme okoliša, shvatili važnost recikliranja i života u skladu s prirodom.

Projektnim aktivnostima povezivani su nastavnici, učenici i roditelji, poticano je aktivno korištenje Web 2.0 alata, koji su u fokusu pozornosti generacije Z. Sinergijom u našem projektu, učinjen je važan korak za generaciju učenika koja je osvijestila važnosti naših prirodnih resursa, ekološke svijesti i recikliranja.


Nakon završetka projekta stiglo je i priznanje kao kruna njihovog rada, truda i zalaganja. Nedavno je Škola dobila eTwinningovu nacionalnu oznaku kvalitete, za sudjelovanje i doprinos ostvarenju ovog projekta. Uskoro se očekuje i europsko priznanje jer su ispunjeni svi uvjeti.

Rad naše Škole prepoznali su i partneri. Po završetku projekta dobili su ponude za osnivanje i sudjelovanje u još nekoliko novih.

Škola je trenutno suosnivač dva nova eTwinning projekta

Discovering Digital Universe, kojemu je cilj osvijestiti važnost digitalne pismenosti i etičnosti kod djece i roditelja u današnjem svijetu digitalnih tehnologija.
GreenGenZ koji opet potiče važnost zelenog razmišljanja, ekološke svijesti i života u skladu s prirodom.

Tekst i fotografije: Srednja škola fra Andrije Kačića Miošiča
Naslovnica: Google StreetView

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi