Ostalo

Uspješan nastup naših srednjoškolaca na Međunarodnom natjecanju DABAR

I ove godine sudjelovali smo na Međunarodnom natjecanju Dabar. Ukupno 27 učenika naše škole natjecalo se u kategoriji GigaDabar. Natjecanje se održavalo u digitalnom okruženju i trajalo je tjedan dana.
Svi učenici su dobili digtalne značke i diplome za sudjelovanje.

Učenici Luka Bebić i Marin Sušić dobili su Zlatne diplome kao učenici koji su ušli u 10% najboljih hrvatskih rezultata. Luka Bebić u kategoriji GigaDabar, 2. razred i Marin Sušić u kategoriji GigaDabar, 3. razred.

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja.
Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNet-a. Natjecanje podržava Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Od 12. do 16. studenoga 22.887 učenika je u jednoj od 530 prijavljenih škola pristupilo natjecanju Dabar 2018. Ovo Međunarodno natjecanje promiče informatiku i računalno razmišljanje u preko 50 zemalja u cijelom svijetu.

Prema kategorijama sudjelovao je sljedeći broj učenika:

MikroDabar – 1243
MiliDabar – 2812
KiloDabar – 8778
MegaDabar – 6195
GigaDabar – 3859

Svima iskrene čestitke!! I naravno poziv ostalim učenicima da nam se priključe dogodine.

Tekst i fotografije: Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića