Ostalo

Uspjela humanitarna akcija: Prikupili novac za sanitetsko vozilo, CTG i drugu opremu!

Neretvani su tradicionalno darovali i dvije tona mandarina potrebitima u Zagrebu

Zagreb, 14. listopada 2019. – Institut za promicanje i razvoj doline Neretve pokrenuo je u srpnju humanitarnu akciju „Veliko srce za djecu Neretve“, za prikupljanje novca i nabavu sanitetskog vozila za Dom zdravlja u Metkoviću te kardiotokografskog (CTG) uređaja za rodilište u Domu zdravlja Metković. Akcija je uspjela, a ček s iznosom od 400.000 kuna danas su predali ravnatelju Mihovilu Štimcu, prilikom otvaranja izložbe “Neretvanski krajevi na starim razglednicama i fotografijama”, iz zbirke Marija Talajića i Zlatka Huzeka.
Akciji su se odazvali brojni poznati Neretvani i njihovi prijatelji, a da je riječ o ljudima velikoga srca potvrđuje i njihovo već 8. tradicionalno darivanje potrebitih u Zagrebu, s tonama mandarina.


– U ovom trenutku imamo oko 416.000,00 kn, a uplate i dalje stižu na račun otvoren za ovu svrhu. Svi koji to nisu stigli, svoje donacije mogu uplatiti zaključno sa 18.10.2019., na broj računa IBAN: HR65 2340 0091 5110 1995 4; Ukupno donirana sredstva javno ćemo objaviti na našoj internet stranici i putem Facebooka. Osim što smo skupili novce, učinili smo još jednu, možda i važniju stvar – ponovno smo okupili Neretvane u zajedništvu i na to smo posebno ponosni – izjavio je Antonio Volarević, predsjednik Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve.
– Zahvaljujem svim Neretvanima i prijateljima Neretve na ovoj divnoj akciji. Sanitetsko vozilo i CTG uređaj će nam puno pomoći u pružanju kvalitetnije zdravstvene skrbi za našu djecu, roditelje i sve nas koji živimo u dolini Neretve. Svima koji su uplatili novac za ovu donaciju od srca hvala – istaknuo je Mihovil Štimac, ravnatelj Doma zdravlja u Metkoviću.

– Jako smo sretni što smo uspjeli pomoći ljudima u dolini Neretve i prikupiti novac za toliko potrebno poboljšanje zdravstvene skrbi. Akciju “Veliko srce za djecu Neretve” smo pokrenuli zbog zemljopisne odsječenosti i neodgovarajuće medicinske skrbi za stanovnike naše doline, kako bismo pacijentima omogućili brži put do bolnice. Obično mi Neretvani pomažemo drugima, a ovaj put je veliko srce zakucalo baš za naš kraj. No, kao i uvijek do sada, veseli nas podijeliti i naše mandarine potrebitima u Zagrebu. Ove godine doniramo im dvije tone, a dosad smo ukupno donirali više od 25 tona mandarina Zagrepčanima i socijalno osjetljivim skupinama u društvu – kazala je Nada Podnar, članica Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve.