Grad i okolica

Uređuje se okoliš oko crkve sv. Luke evanđeliste u Baćini – FOTO

Predobre vijesti dolaze iz župe Baćina i Plina – Stablina čiju objavu prenosimo u cijelosti skupa s fotografijama:

Krajem mjeseca rujna započeli smo s uređenjem okoliša i raščišćavanjem pristupne ceste koja vodi do crkve sv. Luke evanđeliste u Baćini koja je sagrađena iznad jezera Crniševo, na nekropoli stećaka. U samom temelju na ulazu crkve uzidan je stećak s polumjesecom i rozetom, a još su dva ugrađena u stepenište na samom ulazu.

Crkva sv. Luke, kao i župna crkva sv. Jurja mučenika, 2021. godine slave 400 godina od svog prvog spomena, o čemu će biti više riječi u sljedećim tekstovima.


Iskreno, hvala Gradu Ploče na podršci od samog početka, s kojom idemo u susret k samoj proslavi dogodine, kao i Komunalnom poduzeću Ploče koji su sa svojim djelatnicima u više navrata odradili svoj posao te poduzeću Mate Barbir Mamb čiji djelatnici poravnaše putove k samom objektu.

Hvala i domaćem puku koji se spontano pridružio radnim akcijama, a kojih će još biti u budućnosti.

Fra Kristijan

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi