Ostalo

Upaljena 3. adventska svijeća u Pločama, u Kominu upriličen “ADVENT U KOMINU”

U Pločama je jučer upaljena 3. adventska svijeća koju je upalio Luka Gašpar, juniorski reprezentativac Hrvatske u boćanju. Tom prigodom nastupile su i već poznate mlade Pločanke Lucija Kraljević i Dora Boban koji su svojim glazbenim umijećem uljepšali lijepu adventsku večer.

U organizaciji Mjesnog odbora Plina Jezero, okupljenim građanima se nudilo kuhano vino i fritule.


A u Kominu je na ovu treću nedjelju Došašća HKZ “MI” župe sv Ante Komin upriličio događaj “ADVENT U KOMINU”.

Prema riječima organizatora, bilo je lijepo i skromno.

“Prigodne pjesme su posjetitelji mogli poslušati u izvođenju naših župnih pjevačica i klape Stina. Događaj su otvorili vrtićani sa svojom izvedbom koju su pripremili sa tetama. A zanimljiv i smiješan je bio igrokaz koji su izveli članovi HKZ”MI” naše župe. Prigode je bilo i za počastit se sa uštipcima,palačinkama,kobasicama,kuhanim vinom i drugim napicima.,a dio prihoda od prodaje istih je namijenjen u dobrotvorne svrhe.

Mnogi su iskoristili prigodu i kupili tiket za lutriju i tombolu. Bilo je tridesetak nagrada,a najnapetija je bila tombola gdje je nagrada bila odojak. Uglavnom, bilo je lijepo i zabavno.

Hvala svima koji sudjelovali od prve nedjelje Adventa i kroz cijelo njegovo vrijeme učinili da i naša župa osjeti dašak radosti zbog približavanja nama najdražeg rođendana-rođendana Isusa Krista. Ovim ćemo putem zahvaliti klapa Klapa Stina Ploče, našim pivačicama i vrtićanima što su nas počastili svojim dolaskom,te svim članovima HKZ”MI” naše župe koji su sudjelovali u ovom događaju,a i onima koje su obveze i viša sila spriječile da pomognu u organizaciji.” piše na službenim stranicama župe gdje možete pogledati i galeriju fotografija – LINK