Ostalo

Uloga web stranica u jedinicama lokalne samouprave

„Uloga web stranica u jedinicama lokalne samouprave“ naziv je radionice koja je za predstavnike jedinica lokalne samouprave iz doline Neretve održana u Metkoviću, prenosi portal Radio Delte.

Cilj radionice, koja je održana u organizaciji Nacionalnog servisa vijesti Lokalna Hrvatska, bio je objasniti jednostavnost pristupa u postavljanju i održavanju te potencijal web stranica koje jedinice lokalne samouprave moraju imati.

Voditelj radionice, Željko Erceg koji je ujedno i glavni urednik servisa Lokalna Hrvatska ističe kako se u komunikaciji s građanima mora poštovati Zakon o pravu na pristup informacijama te težiti što jednostavnijoj organizaciji podataka.
„Jedinice lokalne samouprave građanima moraju dati sve podatke na Internetu. Međutim, ni to „sve“ nije dovoljno. Ti podaci moraju biti objavljeni na lako pretraživ način i u strojno čitljivom obliku. To znači da građanin ne treba „lutati“ da bi pronašao određenu informaciju. Velike informacije kao što su proračun ili baze podataka moraju biti u takvom formatu da ih građanin može preuzeti i na svom računalu izdvojiti podatak koji mu treba“, kazao je Erceg.

Radionica je održana u suorganizaciji sa Hrvatskom zajednicom županija, Udrugom gradova i Udrugom općina.