Ostalo

Ugostiteljski odjel Srednje škole aktivan u zajednici

Učenici Ugostiteljskog odjela naše škole s nastavnicima Majom Štrbić, Antom Markićem, Inom Dropuljić i Anom Vlahov tijekom prosinca sudjelovali su u brojnim aktivnostima i projektima. Početkom mjeseca u ugostiteljskom praktikuumu ugostili smo Udrugu osoba s invaliditetom koja je prigodnim domjenkom obilježila Dan osoba s invaliditetom.

Učenici su sa svojim nastavnicima sudjelovali u manifestaciji Blago Neretve i primorja. Manifestacija je to koja promovira kulturnu baštinu i gastronomsku ponudu našeg kraja, a naša škola predstavila se crnim i mesnim rižotom kojima smo počastili posjetitelje.

Također smo sudjelovali u manifestaciji „Adventska čarolija“ u organizaciji KUD Ploče na kojoj smo za sve posjetitelje pripremili adventski domjenak.


Iznimno nam je zadovoljstvo bilo i sudjelovanje u humanitarnoj akciji „Za Marijana i Ivana“ kojoj smo doprinijeli pripremom i posluživanjem jela izvođačima nakon humanitarnog koncerta.
Sve ove aktivnosti bile su dobra prilika da naši učenici kroz praktičan rad razvijaju i prezentiraju svoje kulinarske i ugostiteljske vještine, ali i da budu aktivni dionici u našoj lokalnoj zajednici.

 

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića