Grad i okolica

Ugljen u luci gori, a Lučka uprava šuti

I danas nažalost svjedočimo gorenju ugljena u luci Ploče koji unatoč najavama ni 24 sata kasnije nije ugašen. Lučka uprava, koja je odgovorna za koncesionirano područje luke, još uvijek građanima nije dostavila odgovor na najvažnije pitanje – postoji li opasnost po zdravlje ljudi i po okoliš.


Iako su nas iz Luke Ploče d.d. obavijestili kako su sve snage usmjerili na gašenje i odvoz ugljena, te kako proces otežava vjetar, gledati dim u našoj neposrednoj blizini nikome nije ugodno.

Ne prejudicirajući ništa, svjesni da se situacija pokušava riješiti, informacija o mogućem štetnom učinku na sigurnost i zdravlje minimum je koji javnost zaslužuje znati. Lučka uprava nadležno je tijelo za sve što se dogodi na lučkom području, a mi i dalje nismo dobili odgovor ima li razloga za brigu.

“Očekujem njihov, kao i maksimalni angažman svih drugih nadležnih i u gašenju požara, u sanaciji eventualnih posljedica te transparentnu komunikaciju o svim okolnostima” – napisao je Mišo Krstičević na svojoj Facebook stranici.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi