Ostalo

Udruge Dubrovačka naranča i Chrobatia pokreću E-DUTEKU

Udruga Dubrovačka naranča nositelj je projekta E-DUTEKA – jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva Dubrovačko-neretvanske županije financiranog iz Europskog socijalnog fonda. Projekt vrijedan 200 000 kuna provodit će u suradnji s Udrugom Chrobatia iz Opuzena.

Projekt je započeo 29. prosinca 2014. te će se provoditi do kraja 2015., a usmjeren je rješavanju nedostatka raznovrsnih kapaciteta OCD-a najjužnije hrvatske županije. Naime, nedostatak znanja i vještina te otežan pristup edukacijama jedna je od većih prepreka djelatnicima OCD-a koji, poglavito u ruralnim područjima, rade na pitanjima zapošljavanja, dobrog upravljanja, socijalnog uključivanja i građanskog aktivizma.

Kroz projekt E-DUTEKA stručnjaci s dugogodišnjim iskustvom vođenja neprofitnih organizacija i provođenja projekata financiranih iz EU fondova održat će niz edukacija i radionica za predstavnike OCD-a iz Dubrovnika i doline Neretve o dobrom upravljanju, knjigovodstvenom poslovanju te novinama koje donose novi Zakon o udrugama i Uredba o računovodstvu. Uz prijenos znanja i dobrih praksi, cilj projekta je poduprijeti umrežavanje OCD-ova koji na području naše županije pružaju pomoć socijalno isključenim skupinama te udrugama koje promiču održivi gospodarski razvoj poticanjem proizvodnje autohtonih proizvoda te korištenjem lokalnih resursa.


Bespovratna sredstva za provedbu projekta odobrena su udruzi Dubrovačka naranča temeljem natječaja Mikro projekti podrške inovativnim aktivnostima malih organizacija civilnoga društva za lokalni razvoj, kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala financiran iz Europskog socijalnog fonda, a ugovorna tijela provedbe projekta su Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ured za udruge Vlade RH.

Foto: neu_alf