Ostalo

Udruge dijabetičara iz cijele Dalmacije na koordinaciji u Pločama

Članovi dijabetičkih udruga i društava sastali su se danas, u subotu na XX. koordinaciji udruga i Susreta dijabetičara Dalmacije, na Baćinskim jezerima.

Udruga osoba oboljelih od šećerne bolesti, Slatki Ploče, ugostilo je tom prigodom niz udruga, a svima je dobrodošlicu poželio zamjenik gradonačelnika Zoran Majstrović.

Riječima dobrodošlice poželio je svim okupljenima, dragim gostima da se što ugodnije osjećaju u našem gradu i prekrasnim Baćinskim jezerima. Pohvalio je rad pločanske udruge Slatki uz obećanje da će Grad Ploče uvijek podržavati ovakve akcije.
Prije njega nazočnima su se obratili predsjednica udruge Slatki, Matilda Viskić koja je pozdravila sve nazočne i posebno se zahvalila svim donatorima koji su unatoč teškim vremenima prepoznali važnost ovakvog jednog događaja, te Branko Lulić, predsjednik Splitskog dijabetičkog društva, koordinator udruga za Dalmaciju i dopredsjednik Hrvatskog saveza dijabetičkih udruga.

Nakon prigodne zakuske i vožnje neretvanskom lađom po jezerima, uslijedio je ručak u restoranu Monaco gdje se druženje nastavilo tijekom cijelog dana.

Između ostalih događanja, bilo je govora i o pripremama za predstojeći Svjetski dan šećerne bolesti (14. studenoga), kojeg će sve udruge obilježiti u sredinama pri kojima djeluju.