Ostalo

Udruga Vita: Predavanje o prevenciji karcinoma dojke

Udruga  za solidarnost među sugrađanima Vita Ploče organizira predavanje o prevenciji karcinoma dojke koje će se održati u petak, 22. studenog, s početkom u 17 sati u Zgradi političkih stranaka u Metkoviću (Kralja Zvonimira 20).

Organizator i provoditelj predavanja unutar projekta “GLOBALNA EDUKACIJA STANOVNIŠTVA U PREVENCIJI RAKA DOJKE” je Udruga “Vita” Ploče s partnerom dr. Ankicom Džono-Boban, koordinatoricom u provođenju Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke MAMMA ZZJZ za DNŽ . Gost predavanja će biti dr. Nikica Hajvaz, radiolog.

Nakon predavanja, vodit će se razgovori i moći će se postavljati pojedinačna pitanja, na koja će te odmah dobiti odgovor, a u slučaju da netko osjeća nelagodu pitanje se može napisati na ceduljici – anonimno i uručiti predsjednici udruge gosp. Nataši Vojnović, koja će isto proslijediti osobi, koja će dati odgovor.


U svijetu je rak dojke postala epidemija, dobna granica se spušta tako da se već sada pojavljuje kod vrlo mladih žena, čak od 24 godine.
U Hrvatskoj se godišnje otkrije 2.500 novooboljelih, a umre preko 900 žena. Za malu Hrvatsku to su velike brojke stoga ne oklijevajte i dođite, možda doznate nešto novo što Vam bude koristilo.

 

metkovic-news.com