Ostalo

Udruga veterana 4. GBR DNŽ na biciklističkom maratonu Prevlaka – Vukovar

U organizaciji Udruge veterana IV. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije i Biciklističkog kluba Metković i ovu godinu, u nešto kasnijem terminu, se vozio memorijalni biciklistički maraton Prevlaka-Vukovar „Navik on živi ki zgine pošteno“, u spomen na 12 mučki ubijenih redarstvenika u Borovu Selu 2.svibnja 1991. godine, treći po redu od 14. do 19.srpnja.

Deveteročlana ekipa iz Metkovića, Mostara, Ljubuškog i Splita krenula je na put od 6 dana i 1000 km koji ih je vodio od Rta Oštro na Prevlaci preko Metkovića, Knina, Slunja, Hrvatske Kostajnice, Ernestinova do Borova Sela, Vukovara i Iloka. Pola puta pratila ih je kiša ali se momci nisu predavali. Putem su rado dočekani i ugošćeni, od braniteljskih udruga i pojedinaca te predstavnika lokalnih vlasti.

Putem su kod spomen obilježja iz Domovinskog rata palili svijeće kao i kod spomen obilježja poginulim redarstvenicima na ulazu u Borovo Selo u čiji spomen su vozili maraton.


Na krajnjem istoku Hrvatske u Šarengradu posjetili su grob poginulog pripadnika 4.gbr pok. Zvonimira Ivankovića koji je poginuo prije 25 ljeta u oslobodilačkim operacijama HV. Ovogodišnji maraton završio je na Dunavu u Iloku gdje su biciklisti simbolično spojili jug i istok Hrvatske.