Grad i okolica

Udruga Radost je potpisala Ugovor o pružanju usluga osobne asistencije

Udruga Radost je 3. siječnja 2024. godine s Ministarstvom rada , mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike potpisala Ugovor o pružanju usluga osobne asistencije temeljem kojeg će kao licencirani pružatelj usluge započeti s radom sukladno Zakonu o osobnoj asistenciji. Udruga je do sada kroz projektno financiranje zapošljavala osobne asistente koji su korisnicima pružali uslugu , a upravo novi Zakon o osobnoj asistenciji i ovaj ugovor briše svaku neizvjesnost i garantira korisnicima usluge osobne asistencije pružanje iste kao njihovo zagarantirano pravo.

Do sada je u područnim uredima Hrvatskog zavoda za socijalni rad predan veliki zahtjeva korisnika za uslugom osobne asistencije te su imenovane Komisije za procjenu potreba korisnika . Obrada zahtjeva vrši se svakodnevno i po žurnom postupku.

Nakon isteka sadašnjeg prijelaznog ugovora, a po obradi zahtjeva osoba s invaliditetom predanih Zavodu za socijalni rad , korisnici će sukladno svojim listama procjena potreba nastaviti ostvariti pravo na uslugu kod licenciranih pružatelja usluga sukladno Zakonu.


Udruga Radost od 2017.godine pruža socijalnu uslugu osobne asistencije financirajući se apliciranjem projekata na natječaje Europskog socijalnog fonda i nacionalnog ministarstva . Ulazak Udruge u Mrežu pružatelja usluga će uvelike olakšati i unaprijediti naš rad u korist osoba s invaliditetom i njihovih obitelji.
Ovim putem pozivamo sve zainteresirane da se jave u Udrugu kako bi se informirali o usluzi te o potrebnoj dokumentaciji i uvjetima koje trebaju ispunjavati kako bi ostvarili ovu uslugu.

Jako smo sretni reailizacijom ugovora i zahvaljujemo se ministarstvu na povjerenju i prepoznavanju rada Udruge Radost i svima Vama koji se radujete s nama, koji pratite i podržavate naš rad i naše Radosne!

Udruga Radost Ploče

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi