Ostalo

Udruga prijatelja životinja Buddy: Gradovima i općinama doline Neretve smo uštedili skoro 400 000 kn!

Predsjednik Udruge prijatelja životinja Buddy, Joško Žderić Wummi, danas je na svom Facebook profilu iznio zanimljiv niz brojki koje se tiču minulog rada spomenute udruge.
Tako se navodi da su s područja grada Ploča zbrinuli 41 štene od 2-3 mjeseca, koje su očistili od parazita, cijepili i većinu udomili te su svojim akcijama uštedili gradu Pločama 150.000 kn.
S područja grada Metkovića zbrinuto je 50 psića, što štenaca što odraslih, svi udomljeni i izvršene radnje potrebne za zdravlje pasa. Ovim činom su gradu Metkoviću uštedili 185.000 kuna.
U Kuli Norinskoj su ove godine maknuli 5 psića, jedan odrasli i 4 štenca. Općini Kula .Norinska ušteđeno 15.000 kn
S područja općine Zažablje maknuto je 6 pasa, sve štenci te je s tim činom je Zažablju ušteđeno 25.000 kn.
Ove godine na području općine Slivno nije bilo intervencija, ali na skrbi imaju 3 psa s tog područja o kojima općina uredno skrbi dok se ne udome.
U Opuzenu su ove godine zbrinuta 4 psića, a ušteda je 13.000 kn.

Iz Udruge Buddy napominju da su uštede u činjenici da se tim psima nije pomoglo i da ih se nije zbrinulo, završili bi u Šibeniku gdje bi ih uspavali nakon 2 mjeseca, čime bi nastao dodatni trošak od 4.000 kn po psu.

U razgovoru s gospodinom Žderićem vidljivo je da nisu zadovoljni suradnjom s pojedinim lokalnim jedinicama koje ne poštuju dogovorene radnje i ne cijene dovoljno trud koji volonteri udruge Buddy čine za sve nas.
– Vi gospodo koje zakon obvezuje da skrbite o istima mislim da vam je sad sve jasno. Samo ove godine s ulica u području doline Neretve zbrinuto je 106 psića, od kojih je 51 udomljen, a za 55 još uvijek skrbimo i tražimo domove. Napokon shvatite da Udruga prijatelja životinja Buddy i njeni volonteri čine vama uslugu, a ne vi Udruzi. Ovim putem apeliram i na neodgovorne pojedince koji se ne skrbe dovoljno za svoje kućne ljubimce, da su i njihovi kapaciteti preopterećeni, način na koji se neki odnose prema štenadi nije niti human ni ispravan, a najmanje moralan. – kategoričan je Žderić.


Kako nam Wummi nije htio otkriti koje to lokalne jedinice ne surađuju dovoljno i ne izvršavaju svoje dogovorene obveze, o ovoj temi ćemo još pisati.

wummi-buddy-2016-12