Grad i okolica

Udruga poljoprivrednika “Modrič” iz Komina održala sastanak s vodstvom Grada

U četvrtak smo održali sastanak u Uredu gradonačelnika gosp. Miše Krstičevića. Sugovornici su nam bili osim gosp. Gradonačelnika, zamjenik gradonačelnika gosp. Ivan Marević i predsjednik Povjerenstva za raspisivanje natječaja gosp. Danijel Štula.

Razumijevanje dugogodišnje problematike stanja državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ploča neophodan je temelj kvalitetne analize i budućih postupaka. Zakonodavni okvir je prilično jasan, ali nažalost ne regulira ljudsku pohlepu i bezobzirnost kojima smo svjedočili proteklih mjeseci.

Na području k.o. Komin i k.o. Opuzen I u natječaju je raspisano 408,43 ha vrijedno obradivog državnog poljoprivrednog zemljišta (P2) koje se zadnjih 20tak godina već intenzivno obrađuje. Lijepo je doći „na gotovo“ i preuzeti obrađeni nasad ili oranicu. Pravno ili pravedno… pitanje je sad.


Mogućnosti mirnog posjeda, dosadašnji posjednik, plaćene nagodbe uključuju konzultacije s državnim odvjetništvom koje su neophodne za daljnji tijek naših aktivnosti.

Višegodišnje nedefinirano pitanje administrativne granice gradova Ploča i Opuzena, ujedno predstavlja problem i kod aktualne provedbe natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Predstavljat će problem i kod budućih provedbi natječaja temeljem kriterija domicilnosti, ukoliko se ne postigne dogovor po ovom pitanju.
Dogovoren je još jedan sastanak u Velikom tjednu.

Udruga poljoprivrednika “Modrič” – Komin

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi