Grad i okolica

Udruga poljoprivrednika “Modrič” iz Komina održala sastanak s vodstvom Grada

Udruga poljoprivrednika “Modrič” – Komin održala je sastanak s vodstvom Grada Ploča. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

Na Veliki četvrtak smo imali sastanak u Uredu gradonačelnika ponovo na temu provedbe aktualnog natječaja za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Osim gradonačelnika Miše Krstičevića, sastanku su nazočili predsjednik Povjerenstva za raspisivanje natječaja Danijel Štula, zamjenik gradonačelnika Ivan Marević, predsjednik Savjeta mladih Grada Ploča te nositelj OPGa gosp. Luka Vuletić, Mihovil Jelčić Intrada – Neretva d.o.o. Naša udruga je bila u sastavu Marko Šuman, Ante Šuman i Mijo Šuman.

Na sastanku se najvećim dijelom raspravljalo o prednostima i nedostacima aktualnog natječaja. Polemiziralo se o kriterijima i benefitima za različite kategorije sudionika natječaja. Mladi poljoprivrednici su istaknuli svoju želju za što bržim završetkom natječajnog postupka kako bi mogli konzumirati svoja prava uvođenjem u posjed. Istaknuto je i kako su svi sastanku prisutni sudionici natječajnog postupka nezadovoljni aktualnim natječajem, koji je postupkom javnog otvaranja ponuda, a zatim odabira te potpisivanjem poželjnih PTCova, dobio javni karakter.


Kompleksnost situacije s raspolaganjem državnog poljoprivrednog zemljišta na području Grada Ploča ne garantira jednostavno rješenje. Većini poljoprivrednika je nedostajala kvalitetna informiranost o kriterijima natječaja i mogućnostima ugovora o privremenom korištenju (bez provedenog javnog natječaja) kako bi svojim ponudama bili spremni konkurirati natječaju. Grad Ploče je u suradnji s tvrtkom Agrodet d.o.o. Blaženke Mičević, 22.02.2022.g. održao informativnu radionicu u Domu kulture u Kominu, a natječaj je raspisan 28.02.2022. g.

Zakoni su pisani kako bi imali pravni okvir, a onu dozu pravednosti i veći stupanj zadovoljstva može dati svatko od nas. Možemo biti kozmopoliti, lokal patrioti, kominjani ili ne, profesionalci ili hobisti… ništa ne mijenja činjenicu da uvijek trebamo ustrajati u nastojanjima biti bolji ljudi i odgovorni članovi zajednice u kojoj živimo.

Novi sastanak je dogovoren u idućem tjednu.

 

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi