Grad i okolica

Udruga osoba s invaliditetom Ploče – Ako želiš dobro svome zdravlju, dođi vježbaj s nama

Povodom. 3. prosinca, Dana osoba s invaliditetom, Udruga osoba s invaliditetom Ploče održala je redovnu godišnju skupštinu na kojoj se između ostalog biralo i novo vodeće članstvo udruge.

Umjesto došadašnjeg predsjednika Drage Jurasa novi predsjednik je Marko Stjepanović, koji je izabran na mandat od 4 godine, dok je tajnik-likvidator ostala Velinka Žuža.

Nakon godišnje skupštine usljedio je ukusni domjenak kojeg su pripremili učenici ugostiteljske struke srednje škole fra Andrija Kačić Miošić.
Uz članove udruge domjenu su nazočni iz centra za socijalnu skrb Slavenka Mušan, iz poglavarstva Daniel Štula, ravnateljica srednje škole Ina Žderić kao i drugi.
– Ovim putem želim se zahvaliti na potpori Dubrovačko-nerretvanskoj županiji kao i Gradu Pločama, koji našim članovima omogućavaju pojedine vježbe i kinezoterapiju kod “Pomoć u kući”, gospođe Ivane Miličević kao i mnogim drugim koji su prepoznali naše potrebe i tu su uz nas, rekao je novi predsjenik udruge – Marko Stjepanović.


Udruga osoba s invaliditetom osnovana je 2002. godine i trenutno broji 20 aktivnih članova. Okupljaju se u prostorijama udruge svake srijede od 10 do 12 sati. Na raspolaganju im je po dogovoru i svakodnevna sala za vježbanje od 17 do 19 sati, gdje na raspolaganju imaju stazu za trčanje, bicikl, sprave za leđa, masažer, step, ležaj za masažu i još drugih pomagala.

Tekst i fotografije: Branko Kulidžan

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi