Ostalo

Udruga Leptirići obilježila Dane otvorenih vrata 2016

U sklopu Dana otvorenih vrata Udruga 2016 koji organizira ured za udruge Vlade Republike Hrvatske svoja vrata svim zainteresiranim građanima otvorila je  Udruga cerebralne i dječje paralize Doline Neretve  Leptirići i to ove godine sva tri dana.

Prvoga dana su vrata bila otvorena za sve zainteresirane građane u „Kabinetu za terapije“ u Metkoviću, a skupilo se dosta i volontera i samih korisnika terapija, posjetili su nas i učenici Srednje obrtničke škole Metković. Udruga je za vrijeme dana otvorenih vrata zainteresirane posjetitelje informirala o našem radu, širokom spektru socijalnih usluga koje pružamo, te o svim terapijama počevši od logopeda, defektologa, fizikalne terapije, specijaliziranog prijevoza, pomoćnika u nastavi, te svim novinama od prošle godine i posljednjih dana otvorenih vrata.

Drugoga dana se program preselio u sjedište udruge u Pločama, dok se posljednjeg dana ponovno vratio u Metković. Prema zakazanom programu upriličeno je predavanje senzorne terapeutice, inače jedine u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Irene Obradović na temu ‘Senzorna integracija kod djece s poteškoćama‘. U izuzetno zanimljivom predavanju, koje su osim članova Udruge posjetili i stručno osoblje, predavačica je objasnila upravo onima koji svaki dan rade s djecom različite dobi, kako prepoznati i odnositi se u svom svakodnevnom radu prema djeci za poteškoćama, a sve iz svog bogatog iskustva.