Ostalo

Udruga DOBRA traži njegovateljice starijih i nemoćnih osoba

Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva socijalne politike i mladih Obrazovanjem do boljih usluga, objavljuje Natječaj za osposobljavanje za zanimanje njegovateljice starijih i nemoćnih osoba.

Pozivaju se žene iznad 40 godina s ruralnih područja Dubrovačko-neretvanske županije da se prijave na Natječaj. Prijava mora sadržavati pismo namjere i životopis, a šalje se ili donosi osobno na adresu:

Udruga DOBRA
Ante Starčevića 12
20350 Metković
ili na e-mail: dobra.udruga@gmail.com


Natječaj je otvoren do 1.rujna 2015.g.

Ukoliko se na natječaj ne prijavi dovoljan broj osoba iznad 40 godina, osposobljavanju će moći pristupiti i mlađe sudionice.

Po završetku Natječaja odabrat će se 15 polaznica koje će proći edukaciju, koja će se sastojati od teoretske i praktične nastave. Teoretski dio će trajati 21 dan, a mjesto održavanja će se odrediti naknadno, ovisno o mjestu s kojeg dolazi najveći broj prijavljenih.

Nakon položenih ispita i odrađene prakse zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu. Edukaciju će obaviti partnerska organizacija Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba. Napominjemo da su troškovi osposobljavanja za korisnice podmireni od strane Ministarstva.