Ostalo

Udruga DOBRA organizirala info štandove u Pločama i Opuzenu

Udruga DOBRA jučer je povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije i Međunarodnog dana ljudskih prava organizirala info štandove u Pločama i Opuzenu.

Na štandovima su predstavnici Udruge dijelili brošuru „Korupcija i klijentelizam na lokalnoj razini“ i slične tiskane materijale, te pružali informacije o projektu “Umrežimo se – protiv korupcije!” i razgovarali s građanima o problemima vezanim uz projektne teme.

Brošuru u elektronskom obliku možete pogledati na priloženoj poveznici.


Projekt “Umrežimo se – protiv korupcije!” provodi se u partnerstvu UDD – Udruge za demokratsko društvo, Pravnog fakulteta Split, Udruge Dobra iz Metkovića i Centra za održivi razvoj iz Imotskoga s ciljem jačanja kapaciteta organizacija civilnog društva za provedbu aktivnosti u svrhu poboljšanja transparentnosti i otvorenosti javne uprave, osobito na lokalnoj razini, jačanja kapaciteta novinara u području transparentnosti, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti i dobrog vladanja.

Projekt financira Europska unija kroz program IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje dobrog upravljanja i transparentnosti javne uprave u Hrvatskoj“. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Više informacija o samom projektu pročitajte na priloženom linku: http://www.udd.hr/?page_id=8.

Tekst i foto: www.metkovic-news.com