Ostalo

Udruga DOBRA objavila Natječaj za osposobljavanje za dadilje

Udruga DOBRA, u okviru trogodišnjeg programa Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Od obrazovanja do zapošljavanja, objavljuje Natječaj za osposobljavanje – zanimanje za dadilje.

Pozivaju se žene koje su iznad 40 godina, te i one koje su dugotrajno nezaposlene, s najmanje trogodišnjim srednjoškolskim obrazovanjem, s ruralnih područja Dubrovačko-neretvanske županije da se prijave na Natječaj. Natječaj je otvoren do 15. listopada 2017.godine. Po završetku Natječaja odabrat će se 15 polaznica koje će proći edukaciju, koja će se sastojati od teoretske i praktične nastave.

Trajanje obrazovanja je 400 sati, te će se predavanja i praksa održavati u Metkoviću. Nakon položenih ispita i odrađene prakse zvanje se upisuje u e-radnu knjižicu. Edukaciju će obaviti partnerska organizacija Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba.
Troškovi osposobljavanja za korisnice podmireni su od strane Ministarstva. Prijava mora sadržavati pismo namjere i životopis, a šalje se ili donosi osobno na adresu:

Udruga DOBRA
Ante Starčevića 12
20350 Metković
ili na e-mail: dobra.udruga@gmail.com

Radio Ploče