Ostalo

Učenici završnih razreda turističko – ugostiteljskih zanimanja na Danima poslova u turizmu

Učenici završnih razreda turističko – ugostiteljskih zanimanja u pratnji nastavnica Maje Štrbić i Ane Vlahov  posjetili su u petak, 2. veljače 2018.,  manifestaciju Dan poslova u turizmu koja se održala u Splitu.

Dani poslova u turizmu zajednički su projekt Ministarstava rada i mirovinskoga sustava, Ministarstva turizma, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske turističke zajednice, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske udruge poslodavaca i Udruge poslodavaca u hotelijerstvu. Prilika je to da brojni poslodavci-izlagači predstave mogućnosti koje nude za zapošljavanje, a nezaposlenima da u izravnom kontaktu s poslodavcima predstave svoje vještine, znanja i iskustva te pronađu posao.

U Splitu se ovom prigodom okupilo oko 80 poslodavaca iz područja ugostiteljstva, turizma i trgovine.
Većini naših budućih kuhara, konobara i hotelijersko – turističkih tehničara ovo je bio prvi susret s tržištem rada. U izravnom kontaktu s potencijalnim poslodavcima informirali su se o  uvjetima  rada i predstavili svoja znanja i vještine te uvidjeli koliko su njihove struke tražene i cijenjene na tržištu rada.


Srednja škola Ploče