Ostalo

Učenici osnovne škole fra Ante Gnječ sa Staševice posjetili Radio postaju Ploče

Danas su Radio postaju Ploče posjetili učenici osnove škole fra Ante Gnječ sa Staševice.

U sklopu posjete Zavičajne zbirke i likovnog ateljea koji se nalaze u zgradi Pučkog otvorenog učilišta Ploče, učenici sa Staševice posjetili su i prostorije RPP-a. Nakon što su se upoznali s radom radija kao medija te su vidjeli kako se glazba nekad puštala s glazbenih ploča, kaseta i CD-a, učenici su vidjeli kako danas funkcionira radio kad se glazba pušta digitalno. Iako su tek treći razred, učenici sa Staševice pokazali su odlično poznavanje tehnike te su vrlo brzo shvatili kako radi mikseta i kako se glas iz studija čuje na radio prijemnicima.

Kao malo iznenađenje za djelatnike i slušatelje Radio postaje Ploče, učenici sa Staševice pripremili su i radijsku emisiju koju su imali u našem studiju te su se odlično predstavili. Iako im je ovo bio prvi put u radijskom studiju, treme nije bilo. Najveće zadovoljstvo predstavlja činjenica što su djeca s oduševljenjem napustila prostorije RPP-a.


Zahvaljujemo se Osnovnoj školi fra Ante Gnječ sa Staševice, učiteljicama i učitelju koji su pokazali želju da djeca posjete prostorije RPP-a te što su nam bili ugodni i dragi gosti.

Radio postaja Ploče