Grad i okolica

Učenici osmih razreda pišu Nacionalne ispite u pločanskoj osnovnoj školi

Učenici osmih razreda osnovne škole od ponedjeljka pišu Nacionalne ispite. Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja provodi u školskoj godini 2022./2023. nacionalne ispite za učenike osmoga razreda u svim osnovnim školama pa tako i našoj.

Učenici će pisati nacionalne ispite iz Hrvatskoga jezika, Matematike, prvoga stranog jezika, Povijesti, Geografije, Biologije, Kemije i Fizike prema prikazanome Kalendaru i vremeniku provedbe. Dani u kojima se provode nacionalni ispiti su redoviti nastavni dani. U dane pisanja nacionalnih ispita, učenici osmih razreda ulaze u učionice u 8.30 sati te imaju nastavu nakon pisanja Nacionalnih ispita (tri sata po redovnom rasporedu) osim prvoga dana, 13.ožujka 2023. kada se piše Hrvatski jezik i neće biti redovne nastave za osmaše, a ostale dane imaju nastavu po redovnom rasporedu i vremeniku. Učenici ostalih razreda imaju nastavu po uobičajenom rasporedu.

Zbog organizacije Nacionalnih ispita u skladu s infrastrukturom naše škole, promijenili smo organizaciju rada kroz period od 13. – 31. ožujka 2023.g. odnosno za vrijeme trajanja trajanja ispita kako bi osmašima omogućili uvjete za neometano pisanje Nacionalnih ispita. Viša smjena (5.-8.) će kroz taj period biti u jutarnjoj smjeni, a mališi od 1.do 4.razreda će u 2.tjednu biti poslijepodnevna smjena umjesto jutarnje.


Prijevoz za učenike-putnike će biti organiziran

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi