Grad i okolica

Učenici OŠ fra Ante Gnječa osvojili prvo i drugo mjesto u natjecanju u robotici

[UČENICI OŠ FRA ANTE GNJEČA OSVOJILI PRVO I DRUGO MJESTO U NATJECANJU U ROBOTICI]

Predivne vijesti nam stižu iz Osnovne škole fra Ante Gnječa u Staševici. Naime učenici škole sudjelovali su i ove godine u natjecanju iz robotike i programiranja, te ostvarili iznimne rezultate.

Unatoč pandemiji korona virusa, ali uz poštivanje epidemioloških mjera, od 2.11. do 13.12.2020. održavalo se prvo kolo ovogodišnje Croatian Makers lige – natjecanja iz robotike i programiranja.

“Zbog trenutne situacije, ove je godine manji broj škola sudjelovao u natjecanju pa je došlo i do promjena veličine regija. Naša škola nalazi se u regiji Makarska u kojoj sudjeluju škole od Dubrovnika do Sinja. Tema prvog kola bila je istraživanje planeta pomoću mBot robota i priprema za lansiranje u svemir i povratak na Zemlju. Natjecatelji su trebali isprogramirati robota da samostalno prati liniju, koristi svjetleće diode, svira melodiju te se uspješno parkira na određeno mjesto na stazi.


Snimka najbolje vožnje naše mlađe skupine (Laura Kužić):
https://vimeo.com/490456901

Snimka najbolje vožnje naše starije skupine (Barbara Usorac):
https://vimeo.com/490436630

Čestitke svim našim učenicima koji su sudjelovali i njihovoj učiteljici informatike i tehničke kulture Teni Kozini koja ih je spremala za ovo natjecanje. Bravo!” – prenosimo vijest sa facebook stranice Staševice.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi