Ostalo

U Stablini završeni Dani Gospe Fatimske

Od subote 06. svibnja do petka 12. svibnja u crkvi Gospe Fatimske u Stablini svakodnevno su služene sv. Mise, molila se devetnica zaštitnici, kao i krunica. Tih dana priređena su i brojna druga događanja: koncerti te filmske večeri. Tijekom dana Gospe Fatimske, do samog blagdana u župnu Crkvu posvećenu upravo ovoj Gospi hodočastila su sva okolna sela: Banja i Modro Oko, Baćina i Stara Plina, Šarić Struga, Peračko Blato, Čeveljuša i Stablina.

Na sam blagdan Gospe Fatimske sv. Misu i procesiju predslavio je fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja, a koncelebrirali su: fra Vinko Prlić, fra Mario Jurišić i fra Paviša Norac-Kevo. Okupljenom mnoštvu otac Provincijal poručio je da dopustimo Bogu intervenirati u naše živote, u naše biografije.

Dani Gospe Fatimske u Stablini završeni su u nedjelju 14. svibnja svečanom svetom misom Zahvalnicom, koju je predslavio fra Frano Prcela, dominikanac na službi u Mainzu, u koncelebraciji sa župnikom fra Pavišom. Zahvalni na svemu što se događalo u župi Stablina posljednjih dana, kao i na proglašenju svetima dvoje fatimskih vidioca Frane i Jacinte i fra Prcela je govorio o zahvalnosti. Tako je istaknuo da su naši praroditelji učinili prvi grijeh iz oholosti jer su htjeli biti bogovi, ali je istaknuo također da se kod njih nije razvila zahvanost prema našem Stvoritelju za stvoreni svijet. Zato mi moramo biti Bogu zahvalni za svu ljubav i milosti koje nam daje, a mi ih počesto ne primjećujemo. Na kraju misnog slavlja župnik fra Paviša je zahvalio svima i pozvao na prigodni domjenak.


Kroz devet dana Gospe Fatimske kroz crkvu Gospe Fatimske prošlo je više stotina ljudi tražeći blagoslov i pomoć naše Majke koja nam je stavila krunicu u ruke, krunicu koja nas je štitila i u danima Domovinskog rata, a štitit će nas i u svim danima koji su pred nama.