Ostalo

U Rogotinu proslavljena 100. godišnjica župe Presvetog Trojstva

Župa Presvetog Trojstva u Rogotinu proslavila je u nedjelju 16. lipnja na svetkovinu Presvetog Trojstva stotu godišnjicu svoje župe. Svečano euharistijsko slavlje, kojem je prethodila procesija oko crkve Presvetog Trojstva, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić uz koncelebraciju župnika župe Presvetog Trojstva – Rogotin don Ivice Barišića i ostalih svećenika.

Misu su svojim pjevanjem uveličali crkveni pučki pjevači župe Rogotin. „O duhovnosti vaših predaka najbolje svjedoči njihova posveta župne crkve Presvetom Trojstvu – najvećoj tajni naše vjere. Samo ljudi koji su snagu za svoj život dobivali iz odnosa s Gospodinom, mogli su tako nazvati svoju crkvu“, rekao je mons. Barišić u uvodnom dijelu homilije. Govoreći o obitelji i obiteljskim odnosima, pojasnio je kako je obitelj zemaljska slika Presvetog Trojstva.

Čestitajući svima svetkovinu Presvetog Trojstva i stotu obljetnicu župe, rekao je kako „proslava nije samo predstava, nego program života kojim kršćanski oblikujemo svoje obitelji i društvo u cjelini“.


Na kraju euharistijskog slavlja mons. Marin Barišić dodijelio je Anti Šunjiću – Tarzi zahvalnicu za životno svjedočenje i djelotvornu suradnju u pastoralnom poslanju mjesne Crkve i 50 godina aktivnog pjevanja u župi Presvetog Trojstva – Rogotin. Župnik don Ivica Barišić zahvalio je nadbiskupu na dolasku i poticajnim riječima te svima koji su svojim radom doprinijeli proslavi župne obljetnice.

Radio Ploče

Foto: Splitsko-makarska nadbiskupija