Grad i okolica

U prva tri mjeseca, Rogotin ostvario više noćenja nego svi ostali zajedno

Turistička sezona pomalo se zahuktava na području Grada Ploča. Kada su u pitanju dolasci i noćenja u komercijalnom smještaju prednjači Rogotin, dijelom i zbog velikog broja kanuista i kajakaša iz različitih europskih zemalja i iz Hrvatske, koji ovdje imaju dobre uvjete za treniranje.

Prema podacima Turističke zajednice Ploča, u komercijalnom smještaju u prva tri mjeseca ove godine ostvareno je 1 963 noćenja, što je, u odnosu na 2 170 noćenja iz istog razdoblja prošle godine pad od 9,5 posto. Najviše noćenja ostvareno je u Rogotinu (1 380), a zatim slijede Ploče (357), Baćina (102), Peračko Blato (99) i Šarić Struga (25).

Kada je u pitanju broj dolazaka, u prva tri mjeseca 2023., ostvareno je povećanje od 6 posto (473:445). Najviše dolazaka zabilježeno je u Rogotinu (318), a zatim slijede Ploče (79), Baćina (41), Peračko Blato (19) i Šarić Struga (16). Najviše noćenja u komercijalnom smještaju ostvarili su Mađari, Hrvati, Slovaci, Česi, Irci itd.


Rogotin je lider i kada se promatraju dolasci i noćenja turista u svim smještajnim objektima. U toj je kategoriji, po broju noćenja, u prva tri mjeseca ove godine ostvaren porast od 8,5 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine (2 557:2 356). Broj noćenja u Rogotinu je 1 380, u Pločama 802, u Baćini 157, u Šarić Strugi 119 i u Peračkom Blatu 99.

Sličan omjer je i kod broja dolazaka u svim smještajnim objektima (Rogotin 318, Ploče 91, Baćina 50, Šarić Struga 17, Peračko Blato 19). I u ovoj je kategoriji ostvaren porast od sedam posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje (495:462). I ovdje su na prvom mjestu Mađari, a iza njih slijede Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Slovačka, Srbija, Nizozemska, itd.

Tekst i foto: Ante Šunjić/Dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi