Ostalo

U pripremi Program za unapređenje ranog otkrivanja rizika i rane intervencije kod odstupanja u ponašanju djece

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić u svom uredu primio je predstavnice Zavoda za javno zdravstvo DNŽ, Ankicu Džono Boban i Matiju Čale Mratović. Tema sastanka bile su pripreme za projekt, koji će Grad Ploče u suradnji sa Zavodom, provoditi kroz obrazovne, zdravstvene, socijalne i druge institucije, čiji su predstavnici već prisustvovali nizu radionica na ovu temu.

Naime, radi se o Programu za unapređenje ranog otkrivanja rizika i rane intervencije kod odstupanja u ponašanju djece. Planirano trajanje projekta je dvije godine, kroz koje će biti organizirane razne aktivnosti; školske i izvanškolske, sportske, edukativne radionice i sastanci, zajedničke radionice učenika, učitelja i roditelja, te razna zajednička druženja kroz koja će se doći do potrebnih zapažanja i rezultata.

Planirana je i izrada edukativnih materijala za roditelje i edukacija učitelja i odgojitelja o ranom prepoznavanju rizika u ponašanju kod djece, ali i o potrebi i mogućnostima pomoći i intervencije.


„Vjerujem da će rezultati nakon provedenog projekta uistinu biti pravi pokazatelj, koji će potom pomoći svim institucijama u intervenciji i suzbijanju devijantnog ponašanja kod mladih. Bit će ovo jedno novo iskustvo, koje će na neki način i reorganizirati rad institucija, a u cilju pomoći mladima i to osnivanjem raznih savjetovališta“,rekao je gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.

Program bi trebao započeti osnivanjem Koordinacijskog međuresorskog tima, koji će biti sastavljen od predstavnika svih institucija, koje sudjeluju u ovom projektu.

Ured Gradonačelnika