Ostalo

U POU Ploče obilježen Dan žena

Povodom Dana žena, a slaveći ulogu žene u društvu, njena ekonomska, politička i ostala društvena dostignuća, u Pučkom otvorenom učilištu održana je manifestacija edukativno-zabavnog kaaraktera.
Predavanje i prezentaciju na temu „Žene u društvu-stanje i perspektiva u Hrvatskoj“ održala je Marija Vučković, pomoćnica ministra regionalnog razvoja i europskih fondova. Informirajući o ulozi žene kroz povijest, naglasila je stečena prava, trenutno stanje, ali i društvene potrebe na koje treba obratiti pozornost, osobito vezane za izbor obrazovanja koji može postati ključan u ulozi žene u suvremenom društvu.

Snažan dojam na posjetitelje ostavile su poezija Bosiljke Kužić i kolumna Lore Lovrić. Glasom već poznatog slavuja Selme Oršulić otvorena je i zaključena cjelokupna manifestacija. U ime Grada Ploča sve prisutne žene cvijećem je darivao predsjednik Gradskog vijeća Davor Mihaljević.

…zbog hrabrosti, zbog ustrajnosti i snage.. i zbog nemoći, zbog prepreka i zabrana, nježnosti i zaborava, sjećanja i pažnji, dodira i suza, osmijeha i rana, pameti i mudrosti, tuge i radosti.. svim ženama sretan Dan žena!