Grad i okolica

U Pločama nema lista za čekanje, ukupno je upisano 309 djece

MJESTO U VRTIĆU ZA SVU DJECU

Ni ove godine nemamo listu čekanja za gradske vrtiće. Sva djeca s područja Ploča, njih 309 koji su zadovoljili uvjete upisa, dobila su svoje vrtićko mjesto. U područnim objektima i poludnevnim boravcima ostalo je nekoliko slobodnih mjesta za koje će roditelji moći aplicirati tijekom godine putem aplikacije eUpisi.

S ciljem da pitanje mjesta u vrtiću nikad ne bude briga građanima, idemo u dogradnju centralnog dječjeg vrtića za što je već odobreno 650.000 eura bespovratnih sredstava. Dogradit će se 470 m2, što je polovica površine postojećeg objekta, a vrtićko mjesto ovdje će naći 48 jasličke djece. Ništa manje važno, predviđeno je i zapošljavanje 10-ak djelatnika. Riješeno pitanje predškolskog odgoja, a i nova radna mjesta – mislim da nema boljih demografskih mjera i preduvjeta životu u Pločama.


Glavni projekt je u izradi, a najkasnije do kolovoza ishodit će se građevinska dozvola. Do kraja godine vjerujem da ćemo odabrati i izvođača radova.

“Također, u travnju 2023. godine Grad Ploče je na Poziv za prijavu projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, raspisanog od strane Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, prijavio projekt uređenja i opremanja dječjeg igrališta u sklopu centralnog dječjeg vrtića u Pločama. Za navedeni projekt odobreno je sufinanciranje u iznosu od 29.451,92 eura” – napisao je pločanski gradonačelnik Mišo Krstičević na svojoj službenoj Facebook stranici.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi