Grad i okolica

U PETAK Koncert Sandre Bagarić i Darka Domitrovića u Pločama

U petak, 12. srpnja s početkom u 21 sat, između Crkve i Pastoralnog centra u Pločama održat će se glazbeni program “Ja ljubim” koji će izvesti sopranistica Sandra Bagarić i pijanist Darko Domitrović.


Na ovom koncertu, koji je besplatan za sve posjetitelje, moći će se uživati u nekim od najpoznatijih domaćih i stranih glazbenih djela, ljubavnim šansonama, skladbama iz opera i mjuzikala, filmskih klasika i mnogim drugim pjesmama.

Sandra Bagarić hrvatska je operna pjevačica, televizijska i kazališna glumica. Svoje je srednje glazbeno obrazovanje završila u Sarajevu, a tijekom školovanja nagrađivana je na natjecanjima solo pjevanja i flaute. Diplomirala je 1996. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Ljiljana Molnar-Talajić. Nastupa sa Zagrebačkom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom HRT, Zagrebačkim solistima, Dubrovačkim simfonijskim orkestrom, Simfonijskim orkestrom Mostar, Tamburaškim orkestrom HRT te snima za mnoge TV postaje. Koncertno je nastupala u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Italiji, Belgiji, Njemačkoj, Mađarskoj, SAD-u (Florida, Puerto Rico, Hawaii), Češkoj, Izraelu i Japanu. Iz sebe ima i nekoliko izdanih glazbenih albuma.

Darko Domitrović je pijanist i skladatelj. Završio je Glazbenu školu Vatroslav Lisinski, nakon koje je svoje glazbeno obrazovanje nastavio u Moskvi i Beču. Od 1990. godine radi u Akademiji glazbene umjetnosti pri zagrebačkom sveučilištu. Kao pijanist, osvojio je brojne nagrade u mnogim zemljama, a nastupao je u Austriji, Njemačkoj, Belgiji, Francuskoj, Japanu, Danskoj, Španjolskoj, SAD-u, Argentini i brojnim drugim zemljama diljem svijeta.

Koncert se održava u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Ploče i Grada Ploča.

Možda ti se sviđa

Grad i okolica

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Grad i okolica

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi