Ostalo

U okviru projekta „Povratak u školu“ održano predavanje o EU

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj u suradnji s Glavnom upravom za poljoprivredu i Srednjom školom fra Andrije Kačića Miošića u Pločama 14. svibnja 2018. organiziralo je predavanje o Europskoj Uniji u sklopu projekta “Back to School“.

„Povratak u školu“ (“Back to School“) sveeuropska je inicijativa u okviru koje se od 2007. zaposlenici EU institucija vraćaju u svoje nekadašnje srednje i osnovne škole te s učenicima razgovaraju o svom radu u institucijama Europske unije. „Povratak u školu“ mladima daje priliku da se izbliza upoznaju s europskim projektom, a zaposlenici EU – nekadašnji učenici – na jedan dan postaju lice Europe.

Tom prigodom je u Srednjoj školi fra Andrije Kačića Miošića u Pločama gostovao Toma Šutić iz Glavne uprave za poljoprivredu gdje je održao zanimljivu prezentaciju učenicima svoje nekadašnje srednje škole. Toma se osvrnuo na svoje školske dane i početke u Gimnaziji u Pločama i spomenuo brojne druge Pločane koji rade ili su radili u Bruxellesu. Kroz niz primjera približio je zainteresiranim učenicima djelovanje EU institucija.


Učenici su pozorno pratili izlaganje i s velikim interesom sudjelovali u interaktivnom on-line kvizu u kojem su u motivirajućem natjecateljskom ozračju mogli ne samo naučiti više nego i pokazati svoje znanje o EU. Najuspješniji učenici osvojili su i simbolične nagrade.

 

Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića

Možda ti se sviđa

Ostalo

Trupijada u Pločama

TZ Grada Ploča i AMK Racing team Ploče uspješnom suradnjom održali su tradicionalnu trupijadu, koja je i ove godine izmamila
Ostalo

„Svakom mještaninu vrpca na grudima“ povodom Dana ružičaste vrpce

U Pločama je u organizaciji udruge Vita članice Hrvatskog foruma protiv raka dojke Europa Donna-Hrvatska, provedena akcija kojom se želi