Ostalo

U nedjelju učlanjivanje u Hajduk u Kominu

Komin i Hajduk od davnina imaju poveznice koje nadilaze one koje imaju sva mala mista po Dalmaciji. Jer, kad se sve stavi na stranu, možda i najpoznatija hajdučka pjesma, neformalna himna kluba, “Bili su bili”, spjevana je u ovom mjestu. Šjor Mijo Medak ostavio je tako veliki zalog, a Kominjani su i najdužim Hajdukovim muralom, s riječima spomenute pjesme, ušli u sve povjesne preglede.

Društvo prijatelja Hajduka Ploče u nedjelju dolazi u Komin učlanjivati ljude u Hajduk. Vrijeme je da se svi zaljubljenici u “bilu boju” još jednom legtimiraju tom članskom iskaznicom. Tih 100 kuna za odrasle, odnosno 50 kuna za djecu, zbilja su mala godišnja cijena za pokazati privrženost klubu koji je davno nadrastao granice sporta. Ekipa iz DPH će tako učlanjivati u kafiću Gusar od 17 do 19 sati. Dakle, Kominjani, vrijeme je. Nedjelja, 22. siječanj, od 17 do 19 sati, kafić Gusar.

Lani su se Ploče i okolna mjesta iskazali, gotovo 500 članova, jedan od najboljih rezultata od novoosnovanih DPH-ova. Od mjesta, Rogotin je imao najviše učlanjenih, gledajući prema postotku u stanovništvu. Ove godine će se nastojati ponoviti lanjski rezultat, a na mjestima će biti da pokušaju stići Rogotin.